Peste 3.400 de persoane asistate medical de echipajele SMURD

Peste 3.400 de persoane asistate medical de echipajele SMURD

Bilanțul misiunilor din week-end

Peste 3.400 de persoane asistate medical de echipajele SMURD

Arderile necontrolate au afectat peste 1.100 ha

 

În acest sfârșit de săptămână, pompierii au gestionat 4.171 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea a constat în asistență medicală de urgență, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor pentru 3.449 de persoane aflate în dificultate.

 

În afara acestor situații, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 330 de incendii, 228 dintre acestea au fost arderi necontrolate la miriști și vegetație uscată, fiind afectate aproximativ 1.127 ha.

 

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 12 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

 

Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, în acest weekend, amintim:

 

O misiune ce a necesitat intervenția promptă a salvatorilor, a avut loc vineri, în județul Constanța, pompierii fiind solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o terasă, în zona Cazino Mamaia. În momentul sosirii pompierilor, incendiu se manifesta la 3 terase, pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Din fericire, incendiul a fost lichidat fără să se înregistreze victime.

 

O altă intervenție care a presupus atenție sporită din partea pompierilor a avut loc sâmbătă, în Arad, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la secția de psihiatrie a Spitalului Județean. Incendiul s-a manifestat într-un salon, în urma acțiunii intenționate a unuia dintre pacienți. În urma incendiului, 7 persoane (3 pacienți și 4 cadre medicale) au necesitat asistență medicală, fiind transportate la spital.

 

O altă misiune care a presupus efort susținut din partea pompierilor a avut loc pe DN 73, în cursul zilei de duminică, când salvatorii au fost solicitați să intervină pentru descarcerarea și acordarea măsurilor de prim ajutor victimelor unui accident rutier produs în zona localității Mihăiești. În evenimentul rutier au fost implicate un autotren și un autoturism, în care se aflau 8 persoane. După acordarea primului ajutor medical, salvatorii au transportat 6 persoane (2 adulți și 4 minori) la spital. Din nefericire, în urma impactului, 1 persoană si-a pierdut viața.

 

În continuare, pompierii rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor. Totodată, Centrul Operațional Național al IGSU va monitoriza dinamica din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea cu eficiență a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.

 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

06.09.2021