Misiunile pompierilor din 06.09.2021

Misiunile pompierilor din 06.09.2021

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.576 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.


La nivel național, 1.190 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (282 cazuri), urmată de județele Timiș (55), Constanța (51 cazuri) și Cluj (50 cazuri).


Totodată, dintre cele 133 de incendii la care au intervenit pompierii ieri, 90 au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectată o suprafață de 269 ha.


În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 12 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.


Un accident soldat cu victime a avut loc ieri dimineață, pe DN2, pe raza localității Șindrilița, județul Ilfov. În urma impactului dintre o autoutilitară și un autoturism, două persoane încarcerate și-au pierdut viața (bărbat - 66 ani și femeie - 64 ani), iar o altă victimă a fost transportată la spital, conștientă.


Un alt eveniment grav a avut loc tot pe DN2, pe raza localității Tișița, județul Vrancea. În urma accidentului, în care au fost implicate 2 autoturisme, un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani și-a pierdut viața, iar o altă victimă a fost transportată la spital.


O intervenție complexă a avut loc și în județul Timiș, localitatea Becicherecu Mic, pe DN6, unde un autoturism a intrat într-un copac. În urma accidentului au rezultat patru victime dintre care una declarată decedată (bărbat, 51 ani). După acordarea asistenței medicale de urgență la fața locului, celelalte trei victime au fost transportate la spital, conștiente.Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

07.09.2021