Misiunile pompierilor din 27.09.2021

Misiunile pompierilor din 27.09.2021

În ultima zi, mare parte din efortul colegilor noștri a fost concentrat pentru gestionarea solicitărilor primite pentru acordarea asistenței medicale de urgență.


Astfel, la nivel național, 1.600 de persoane au primit ajutor din partea echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (396 cazuri), urmată de județele Timiș (83 cazuri) și Cluj (62 cazuri).


În afara acestor solicitări, salvatorii au acționat pentru stingerea a 175 de incendii, precum și în alte 234 misiuni destinate protecției comunităților.


Din totalul de 175 incendii care au avut loc ieri, 130 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate peste 500 ha.


De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 3 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor, implicate în accidente rutiere.


Un accident rutier grav, care a necesitat intervenția echipajelor de descarcerare, a avut loc în localitatea Păltinoasa, județul Suceava, între un autoturism și un autocamion. În urma acestui eveniment, o victimă a avut nevoie de descarcerare, ulterior fiind transportată la o unitate spitalicească din Suceava, cu multiple traumatisme.


Totodată, în ultimele 24 de ore au fost transmise 17 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 7 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Bacău (2), Brașov (2), Harghita (1), Mureș (2); 10 mesaje privind incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele Botoșani (3), Hunedoara (1), Mehedinți (2), Satu Mare (1), Tulcea (3).


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

28.09.2021