Misiunile pompierilor din 30 septembrie 2021

Misiunile pompierilor din 30 septembrie 2021

În cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.329 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD, cele mai numeroase astfel de misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov (398), urmată de județele Timiș (66), Cluj (48) și Sibiu (48).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 82 incendii, precum și în alte 195 de intervenții în sprijinul comunităților.


De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 5 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor, implicate în accidente rutiere.


Totodată, dintre cele 82 de incendii la care au intervenit pompierii ieri, 57 au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectată o suprafață de peste 340 ha.


O situație dificilă, care s-a soldat cu pierderea unei vieți, s-a produs în localitatea Pluta, județul Mehedinți, acolo unde colegii noștri au intervenit pentru stingerea unui incendiu care s-a manifestat la o locuință, pe o suprafață de aproximativ 50 mp. În urma acestui eveniment, în interiorul locuinței a fost o persoană decedată. Pompierii au acționat cu două echipaje de stingere și o ambulanță SMURD, iar incendiul a fost lichidat în limitele găsite.


IMPORTANT! Apelarea la specialişti, atunci când sesizăm probleme la instalaţiile electrice sau la mijloacele de încălzire, este o măsură de prevenţie foarte importantă. Orice improvizaţie minoră poate conduce la incidente cu repercusiuni. De asemenea, pentru evitarea oricăror potențiale pericole, este recomandată montarea detectoarelor de gaz, precum şi a detectoarelor de incendiu în locuințe.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

01.10.2021