Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară!


Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.804 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.


La nivel național, 1.412 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (401 cazuri), urmată de județele Cluj (80) și Timiș (73 cazuri).


În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.


Totodată, din totalul de 160 incendii la care au intervenit pompierii, 108 dintre acestea au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectate aproximativ 500 ha.


O intervenție complexă, care a presupus efort susținut din partea pompierilor, a avut loc în județul Olt, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o garsonieră, situată la etajul 1, al unui bloc cu 4 etaje, din municipiul Balș. Salvatorii sosiți la locul evenimentului au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de 16 metri pătrați. Concomitent cu operațiunile de stingere au fost evacuate 25 de persoane, dintre care 4 au fost transportate la spital.


O altă misiune, care s-a soldat cu pierderea unei vieți, a avut loc în județul Constanța, municipiul Mangalia, unde s-a intervenit în urma unui incendiu, produs la o casă. Echipajele de intervenție s-au deplasat în cel mai scurt timp și au stins flăcările. Din nefericire, o persoană a fost găsită decedată.


De asemenea, o intervenție care a presupus efort susținut din partea pompierilor bucureșteni a avut loc în Sectorul 3, al Capitalei, unde salvatorii au intervenit pentru lichidarea flăcărilor izbucnite la o casă. La fața locului s-au deplasat de urgență peste 70 de pompieri, care au constatat că incendiul se manifesta generalizat la un imobil și la acoperișul altor două clădiri învecinate, pe o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați. După aproximativ 5 ore, incendiul a fost stins, fără a fi înregistrate victime.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro
sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

08.10.2021