Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară!


Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva dintre cele 1.993 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.


La nivel național, 1.506 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (412 cazuri), urmată de județele Cluj (95 cazuri), Timiș (64 cazuri) și Sibiu(63 cazuri).


În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au intervenit în 6 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 4 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore (2 persoane în județul CS, 1 persoană în județul CT și 1 persoană în județul NT).


O misiune complexă care a presupus efort susținut din partea pompierilor olteni a vut loc în municipiul Slatina, unde echipajele operative au intevenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la două clădiri. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că flăcările se manifestau la un depozit, cât și la acoperișul unei clădiri aflate în vecinătate. După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.


O altă intervenție care a necesitat atenție sporită a avut loc în această dimineață, în județul Suceava, localitatea Marginea, unde pompierii au fost solicitați în urma producerii unui accident rutier între un autoturism și un atelaj hipo. În urma evenimentului au rezultat șase victime, iar după acordarea măsurilor de prim ajutor, o persoană a fost transportată la spital. 


De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 20 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, respectiv: 6 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Alba (1), Argeș (1), Brașov (2), Harghita (1) și Mureș (1); 14 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele: Argeș (2), Bistrița-Năsăud (1), Dâmbovița (4), Dolj (1), Ialomița (1), Mehedinți (3), Sălaj (1) și Satu Mare (1).


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


12.10.2021