Misiunile pompierilor din ultimele 24 ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 ore

Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru pompierii din întreaga țară!


Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.905 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore.


La nivel național, 1.521 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (472 cazuri), urmată de județele Cluj (74 cazuri) și Constanța (62 cazuri).


În afara acestor situații, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 3 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore (2 persoane în județul IF și 1 persoană în județul TR).


Un accident soldat cu victime a avut loc ieri, pe raza localității Bălăceanca, județul Ilfov, unde un autoturism, în care se aflau trei persoane, a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a răsturnat. În ciuda tuturor eforturilor depuse de pompieri, două persoane au decedat, iar o altă victimă a fost transportată la spital, după acordarea asistenței medicale de urgență.


O misiune complexă care a presupus atenție sporită din partea salvatorilor, a avut loc în municipiul Argeș, unde echipajele operative au intevenit pentru stingerea flăcărilor produse la un apartament, situat la etajul doi, al unui imobil cu patru niveluri. În momentul sosirii pompierilor, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum. Din nefericire o persoana si-a pierdut viata in urma acestui incident.


De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 14 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 5 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Brașov (1), Mehedinți (1), Mureș (2) și Sălaj (1); 9 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele: Brăila (1), Dâmbovița (4), Ialomița (2), Maramureș (1) și  Sălaj (1).Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

14.10.2021