Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de oreÎn cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.400 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD.


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona - București-Ilfov (412), urmată de județele Constanța (59), Sibiu (66) și Timiș (55).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 42 incendii, precum și în alte 350 de intervenții în sprijinul comunităților.


De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 3 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore.


Un accident rutier grav, care a necisitat atenție sporită din partea pompierilor, a avut loc în cursul zilei de ieri, în județul Suceava, pe centura municipiului Rădăuți, unde un autoturism, în care se aflau patru persoane s-a răsturnat. În urma impactului puternic trei persoane au decedat, iar cea de-a patra a fost transportată la spital.


Totodată, în ultimele 24 de ore au fost transmise 19 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 5 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Bacău (1), Brașov (2) și Mureș (2); 14 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele: Argeș (2), Dâmbovița (1), Ialomița (1), Mehedinți (2), Maramureș (2), Neamț (4), Sălaj (1) și Satu-Mare (1).


Având în vedere că, până sâmbătă la ora 14.00, se află în vigoare o avertizare meteorologică COD PORTOCALIU ce vizează cantități de apă însemnate, inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite.


De asemenea, evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

15.10.2021