Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de oreÎn cursul zilei de ieri, la nivel național, peste 1.300 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD.


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă fiind derulate în zona - București-Ilfov (371 cazuri ), urmată de județele Sibiu (62 cazuri), Mureș (61 cazuri) și Timiș (55 cazuri).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 70 incendii, precum și în alte 306 de intervenții în sprijinul comunităților.


Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 11 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 5 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore (2 persoane în județul TR, 1 persoană în județul CT, 1 persoană în județul AB și 1 persoană în județul SV).


Un accident rutier, care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor dâmbovițeni, a avut loc în cursul zilei de ieri, pe autostrada A1, km 41, pe sensul de mers spre Pitești, unde au fost implicate două autoturisme. Salvatorii au acordat măsuri de prim ajutor pentru cinci persoane, ulterior acestea fiind transportate la spital, pentru investigații suplimentare.


O intervenție soldată cu o victimă a avut loc în județul Prahova, localitatea Gura Vadului, unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru lichidarea flăcărilor izbucnite la o casă. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 60 mp. Din nefericire, pe timpul operațiunilor de stingere, o persoană a fost găsită decedată.


Totodată, în ultimele 24 de ore au fost transmise 10 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 9 mesaje privind prezența animalelor sălbatice, în județele Brașov (3), Harghita (2), Prahova (1) și Suceava (3); 4 mesaje privind instituirea măsurii de carantină zonală și incidența de răspândire a SARS-CoV-2 în județele: Bistrița Năsăud (1), Ialomița (1), Mehedinți (1), Satu Mare (1).Având în vedere că, până astăzi la ora 18.00, se află în vigoare o avertizare meteorologică COD PORTOCALIU ce vizează cantități de apă însemnate, pentru județele Timiș și Arad, în vestul județului Caraș-Severin, precum și în zona montană a județelor Hunedoara, Alba, Cluj și Bihor, inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite.


De asemenea, evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.


Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

05.11.2021