Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Misiunile pompierilor din ultimele 24 de ore

Peste 1.300 de misiuni desfășurate de pompieri, în ultimele 24 de ore


Ultimele 24 de ore au fost solicitante pentru echipajele SMURD din întreaga țară. O pondere de peste 75% din totalul numărului de intervenții a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele de paramedici SMURD (1.037 de cazuri SMURD din totalul de 1.351 de situații de urgență gestionate). Cele mai numeroase misiuni au fost derulate în zona București-Ilfov și în județele Mureș, Timiș și Sibiu.


Totodată, echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 47 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 262 misiuni pentru protecția comunităților.


Echipajele de descarcerare au acționat în 4 situații, pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.


O misiune care s-a soldat cu victime a avut loc în județul Hunedoara, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit în urma unui accident rutier, produs pe DN 28, pe raza localității Sarmizegetusa, între un autoturism și un autotren. În urma evenimentului rutier au rezultat patru victime, dintre care două încarcerate, una aflându-se în stop cardio-respirator. Colegii noștri au extras cele două persoane, însă, în ciuda tuturor eforturilor depuse de pompieri, persoana în stop cardio-respirator nu a răspuns menevrelor de resuscitare, iar celelalte trei victime au fost transportate la spital.


O altă intervenție soldată cu o victimă a avut loc în județul Alba, acolo unde echipajele de stingere au fost solicitate să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o anexă, în municipiul Alba Iulia. Pompierii au stins flăcările în scurt timp, însă, din nefericire, în interior, o persoană a fost găsită decedată.


În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro


                                                                  SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

29.12.2021