Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Peste 1.400 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore


Ziua de ieri (13.01.2022) a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Arad, Argeș și Galați.


O pondere de 75% din totalul numărului de intervenții a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD (1.085 de cazuri SMURD din totalul de 1.438 de situații de urgență gestionate).


Totodată, echipajele de pompieri au acționat pentru localizarea și stingerea celor 113 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 233 misiuni pentru protecția comunităților.


Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 4 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore (3 persoane în județul MH și 1 persoană în județul SM).


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:

O misiune soldată cu o victimă a avut loc ieri dimineață, în județul Vaslui, unde pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o casă, în municipiul Huși. În momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau într-o cameră, precum și la nivelul acoperișului locuinței. Incendiul a fost lichidat prompt, însă, din nefericire, în interior a fost găsită o persoană decedată.


O intervenție care a necesitat atenție sporită din partea salvatorilor a avut loc în județul Bacău, unde echipajele de stingere au intervenit în urma exploziei unei butelii, urmată de un incendiu, eveniment care s-a produs la o casă, în municipiul Bacău. Forțele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta pe o suprafață de aproximativ 60 mp. Pe timpul operațiunilor de stingere, 5 persoane cu arsuri au fost evaluate și asistate medical, 4 dintre acestea fiind transportate la spital.


De asemenea, o altă misiune care s-a soldat cu victime a avut loc în județul Mehedinți, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit în urma unui accident rutier, produs între 2 autoturisme, pe DN 67A, pe raza localității Cocorova. În urma evenimentului rutier au rezultat 7 victime, dintre care 3 încarcerate. În ciuda tuturor eforturilor depuse de pompieri, 3 persoane au decedat, iar celelalte au fost transportate la spital.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro


                                                                         SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

14.01.2022