Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Peste 1.800 de situații de urgență au fost gestionate de pompierii militari, în cursul zilei de ieri (26.01.2022), la nivel național


Majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât peste 1.400 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor SMURD.


În afară acestor situații, colegii noștri au fost solicitați să intervină la 139 misiuni de stingere a incendiilor, 1410 cazuri SMURD,
27 misiuni de deblocare sau salvare, precum și în alte 255 intervenții în sprijinul comunităților.


Din totalul celor 139 de incendii care au avut loc ieri, 54 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 124 ha de teren.


Dintre cele mai relevante situații înregistrate, amintim:


O misiune care a presupus atenție sporită din partea salvatorilor a avut loc în cursul zilei de ieri, în județul Alba, unde pompierii au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la un centru de îngrijire bătrâni, pe raza localității Abrud. În momentul sosirii forțelor de intervenție, arderea se manifesta cu degajări mari de fum, într-o cameră aflată la parterul imobilului. Având în vedere numărul mare de persoane care se afla la interior, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Pe timpul misiunii au fost evacuate persoanele aflate în centru (50 de persoane), dintre care 10 imobilizate la pat. Salvatorii au evaluat și asistat medical, la fața locului, toate persoanele, fără a fi necesar transportul la spital.


O intervenție soldată cu o victimă a avut loc  noaptea trecută, în județul Mureș, unde pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea flăcărilor unui incendiu, produs la o casă, în localitatea Dedrad. Echipajele ajunse la locul evenimentului au constatat că arderea se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 60 mp. Incendiul a fost stins prompt, însă, din nefericire, în interiorul imobilului a fost găsită o persoană decedată.


Totodată, pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost transmise prin sistemul RO-ALERT 3 mesaje de avertizare a populației privind incidența de răspândire a SARS-CoV-2, în localități din județele Ialomița (1), Neamț (1) și Sălaj (1).


Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


De asemenea, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro


                                                                SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


27.01.2022