Misiunile desfășurate de pompieri, în ultimele 24 de ore

Misiunile desfășurate de pompieri, în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, 14 martie a.c., pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.781 de situații de urgență. La nivel național, au fost înregistrate 1.271 de solicitări pentru acordarea de prim ajutor, 1.260 de persoane fiind asistate medical.


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 291 incendii, precum și în alte 211 intervenții în sprijinul comunităților.


Dintre cele 291 incendii care au avut loc ieri, 234 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 850 ha de teren și 3 ha de litieră.


Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 8 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 2 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore(1 persoană în județul MH și 1 persoană în județul SB).


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim :


O intervenție complexă a avut loc ieri, în județul Sibiu, unde pompierii au acționat în urma unui accident rutier între două autoutilitare și un autoturism, pe DN 14, pe raza localității Slimnic. În urma evenimentului rutier au rezultat cinci victime. Din cauza leziunilor suferite, generate de impactul puternic, o persoană a decedat, iar celelalte au fost transportate la spital.


O altă misiune care a necesitat atenție sporită din partea colegilor noștri a avut loc în județul Timiș, unde echipaje de prim ajutor și descarcerare au intervenit în urma unui accident rutier produs între două autovehicule și un autoturism, pe A1, km 516, localitatea Orțișoara. În urma incidentului rutier au rezultat opt victime. În pofida tuturor eforturilor depuse de pompieri, o persoană a decedat. După evaluare și acordarea primului ajutor, două persoane au necesitat transportul la spital, pentru investigații suplimentare.


Pe lângă aceste situații, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.


Totodată, în data de 14.03.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat un număr de 668 de pompieri și 345 mijloace tehnice.


De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urs), în județul Harghita.


Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


15.03.2022