Misiunile desfășurate de pompieri, în ultimele 24 de ore

Misiunile desfășurate de pompieri, în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, 17 martie a.c., pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.430 de situații de urgență. La nivel național, au fost înregistrate 1.048 de solicitări pentru acordarea de prim ajutor, 1.045 de persoane fiind asistate medical.


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 190 incendii, precum și în alte 188 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane și animale, distrugere muniție neexplodată și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.


Din totalul celor 190 incendii care au avut loc ieri, 130 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 670 ha de teren.


Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:


O misiune care a necesitat efort susținut din partea pompierilor a avut loc ieri dimineața, în județul Cluj, unde salvatorii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o sală de evenimente, în municipiul Gherla. Ajunse la locul incendiului, forțele de intervenție au constatat că arderea se manifesta violent, cu fum dens, pe o suprafață de aproximativ 700 mp. După mai multe ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.


O misiune care s-a soldat cu o victimă a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Iași, unde colegii noștri au acționat pentru stingerea unui incendiu, produs la o anexă, în localitatea Movileni. Pompierii au stins cu promptitudine flăcările, însă, din nefericire, în interior a fost găsită o persoană decedată.


Totodată, pe lângă aceste situații, pompierii continuă acțiunile desfășurare în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.


De asemenea, în data de 17.03.2022, pentru gestionarea afluxului masiv de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat un număr de 726 de pompieri și 260 mijloace tehnice.


În ultimele 24 de ore a fost transmis 1 mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urs), în județul Brașov.


Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

18.03.2022