În ultimele 24 de ore, pompierii au gestionat peste 1.900 intervenții

În ultimele 24 de ore, pompierii au gestionat peste 1.900 intervenții

 

În cursul zilei de ieri, 30 martie a.c., salvatorii au acționat pentru gestionarea a 1.946 situații de urgență. Cele mai multe cazuri înregistrate au fost pentru acordarea de prim ajutor ( 1286 de solicitări).

 

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 455 incendii, precum și în alte 202 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane și animale, distrugere muniție neexplodată și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.

 

Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 3 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.

 

Din totalul celor 455 incendii care au avut loc ieri, 367 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate peste 3.100 ha de teren și 540 ha fond forestier.

 

O astfel de misiune s-a produs ieri, în jurul prânzului, în județul Brașov, unde echipaje de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea flăcărilor unui incendiu de vegetație uscată, în apropierea municipiului Făgăraș. Pompierii au stins cu promptitudine incendiul, însă, din nefericire, o persoană (femeie, 75 ani), a fost găsită decedată, cu arsuri pe întreaga suprafață a corpului.

 

O altă intervenție soldată cu o victimă a avut loc în județul Vâlcea, unde colegii noștri au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la o casă, în localitatea Lăcusteni. Echipajele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că flăcările se manifestau în interiorul imobilului, la materiale textile. Pe timpul operațiunilor de stingere a fost găsită o persoană decedată (bărbat, 74 ani).

 

De asemenea, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

 

Totodată, în data de 30.03.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat un număr de 480 de pompieri și 224 de mijloace tehnice.

 

În ultimele 24 de ore au fost transmise 7 de mesaje prin sistemul RO-ALERT, astfel: 2 mesaje de avertizare a populației, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele CV și HR4 mesaje ca urmare a producerii incendiilor de vegetație uscată în județele: CT (1), TL (2), TM (1); 1 mesaj de avertizare a populației, privind degajările mari de fum în zona intravilană, în județul IF.

 

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

 

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

 

31.03.2022