Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, 04 aprilie a.c., pompierii au acționat pentru gestionarea a 1.477 de situații de urgență. La nivel național, au fost înregistrate 1.205 solicitări pentru acordarea de prim ajutor, 1.197 persoane fiind asistate medical.


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 84 incendii, precum și în alte 188 intervenții în sprijinul comunităților.


Dintre cele 84 incendii care au avut loc ieri, 34 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 75 ha de teren și 2 ha de fond forestier.


O misiune complexă, care a necesitat atenție din partea pompierilor, a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Prahova, unde echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o casă, în localitatea Breaza. Forțele de intervenție ajunse la locul evenimentului au constatat că flăcările se manifestau violent la două construcții, pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Incendiul a fost lichidat, în limitele găsite, fără a fi înregistrate victime.


O intervenție soldată cu victime a avut loc tot pe parcursul zilei de ieri, în județul Harghita, localitatea Vărșag, unde salvatorii au intervenit pentru stingerea flăcărilor izbucnite la o casă. În momentul sosirii pompierilor la locul evenimentului, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 120 mp. Pe timpul operațiunilor de stingere, echipajele de prim ajutor au preluat două persoane, cu arsuri pe suprafața corpului, care au fost asistate medical și transportate la spital.


Pe lângă aceste situații, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.


Totodată, în data de 04.04.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat un număr de 543 de pompieri și 215 mijloace tehnice.


De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele Argeș și Covasna.


Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Totodată, evoluția situației din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor de răspuns.


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


05.04.2022