Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.395 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (07.06.2022).


La nivel național, 1.176 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (277 cazuri), urmată de județele Timiș (55 cazuri), Mureș (50 cazuri) și Brașov (45 cazuri).


În ultimele 24 de ore pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 48 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 181 misiuni pentru protecția comunităților.


Echipajele de descarcerare au intervenit în 7 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor situații, o persoană și-a pierdut viața ( județul TR).


De asemenea, în perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 5 persoane aflate în dificultate.


Totodată, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost transmise 14 mesaje de avertizare a populației, prin intermediul sistemului RO-ALERT privind prezența animalelor sălbatice, în județele: Argeș (2), Brașov (2), Cluj (1), Covasna (2), Harghita (4) și Prahova (3).


Un eveniment rutier soldat cu victime a avut loc, ieri, în județul  Teleorman, între localitățile Crângu și Furculești. Echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pentru extragerea unei persoane rămasă încarcerată în urma impactului dintre un tractor și un autoturism, precum și pentru acordarea măsurilor de prim ajutor celei de a doua victime rezultate în urma coliziunii. Din nefericire, persoana găsită încarcerată nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Cea de-a două victimă, după acordarea primului ajutor medical la fața locului, a fost transportată la spital pentru investigații medicale suplimentare.Pe lângă aceste situații, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea de activități specifice din zona de frontieră.


Totodată, în data de 07.06.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 382 de pompieri și 195 de mijloace tehnice.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

08.06.2022