Misiunile gestionate de pompieri în ultimele 24 de ore

Misiunile gestionate de pompieri în ultimele 24 de ore

Pompierii salvatori au acționat ieri, 14 mai 2024, pentru gestionarea celor 1.630 de solicitări primite din partea populației.


În ultimele 24 de ore, colegii noștri au intervenit în 184 de situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, în timp ce echipajele de descarcerare au gestionat 5 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate.


Concomitent cu aceste misiuni, pompierii au acționat pentru stingerea celor 63 de incendii izbucnite la nivel național.


De asemenea, în acest interval de timp, echipajele SMURD au acordat asistență medicală pentru 1.381 de persoane aflate în dificultate.


Datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative pe timpul misiunilor, în cursul zilei de ieri, 10 persoane aflate în situații critice au fost salvate.


Tot ieri, prin intermediul sistemului RO-ALERT, au fost transmise 8 mesaje de avertizare privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele Brașov, Buzău, Harghita și Olt.


Pentru a fi pregătiți în fața oricărei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro


De asemenea, descărcați aplicația DSU, care oferă informații utile despre prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență, din App Store sau Google Play.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

15.05.2024