Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

Ziua de ieri (20.05.2024) a fost una solicitantă pentru echipajele operative din întreaga țară. Astfel, la nivel național, pompierii salvatori au răspuns cu promptitudine la peste 1.700 de solicitări.


Astfel, echipajele operative au intervenit la 54 de incendii, 1.497 cazuri pentru acordarea măsurilor de prim ajutor, 6 accidente rutiere grave, precum și la alte 208 situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora.


Totodată, pe timpul misiunilor desfășurate în perioada analizată, datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative, 7 persoane aflate în situații critice au fost salvate.


De asemenea, în ultimele 24 de ore, pentru protecția comunităților, au fost transmise 19 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT semnalând prezența animalelor sălbatice (urși) în județele Argeș, Brașov, Buzău, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova, Vâlcea și Vrancea.


***


Aflați cum să reacționați în caz de necesitate și fiți prevăzători pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire pentru situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.


Descărcați aplicația DSU care oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție înainte, pe timpul și după producerea unor situații de urgență. Aceasta poate fi obținută, gratuit, din App Store sau Google Play.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

21.05.2024