13 persoane salvate în ultimele 24 de ore!

13 persoane salvate în ultimele 24 de ore!

·        1319 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD

·        13 persoane  salvate pe timpul misiunilor desfășurate

·        215 de misiuni derulate în sprijinul comunităților

·        72 de intervenții destinate stingerii incendiilor

·        7 intervenții de descarcerare pentru extragerea victimelor din autoturisme avariate


În cursul zilei de ieri, salvatorii au gestionat 1.606 situații de urgență, cele mai multe intervenții fiind înregistrate în zona București-Ilfov, precum și în județele Mureș, Cluj, Brașov și Galați.


Din totalul misiunilor gestionate, colegii noștri au răspuns la  215 solicitări pentru protecția comunităților, în timp ce echipajele de stingere au intervenit pentru localizarea și lichidarea celor 72 de incendii înregistrate la nivel național.


Tot în cursul zilei de ieri, echipajele de descarcerare au acționat în 7 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate din cauza accidentelor rutiere .


De asemenea, echipajele SMURD au acordat sprijin pentru 1.319 persoane, iar pe timpul misiunilor desfășurate pompierii au salvat 13 persoane aflate în situații critice.


O altă activitate importantă, desfășurată de pompieri, constă în avertizarea populației prin intermediul Sistemului RO-ALERT, atunci când situații majore pot pune în pericol viața și sănătatea cetățenilor. Astfel, în cursul zilei de ieri, au fost transmise 11 mesaje de avertizare pentru semnalarea prezenței animalelor periculoase (urși), în județele Argeș, Buzău, Harghita, Mureș, Prahova și Suceva.


Inspectoratul General pentru Situații de Urgență face un apel la vigilență și la responsabilizare prin respectarea recomandărilor care să contribuie la siguranța comunităților.


Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.


SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


05.07.2024