Stiri Locale

 • Misiune de salvare cotracronometru

  În cursul după-amiezii de ieri, pompierii mureșeni au salvat o persoană de aproximativ 70 de ani care căzuse într-o fântână din localitatea Laslau Mare.


  Misiunea de salvare a fost una contracrometru, dar conștienți că de promptitudinea și profesionalismul lor depinde o viață, salvatorii au ajuns la victimă și au extras-o conștientă, din fântâna adâncă de 8 metri.


  Femeia a fost evaluată medical și ulterior transportată cu elicopterul SMURD la o unitate medicală pentru investigații și tratament de specialitate.

 • Planul Roșu de Intervenție a fost activat în județul Teleorman

  Ieri după amiază, în localitatea Drăgănești de Vede, din județul Teleorman, a avut loc un accident feroviar produs pe ruta Craiova-București, unde 2 vagoane din 3 ale trenului IR 1596 au deraiat.


  Având în vedere numărul mare de pasageri, la nivelul județului Teleorman a fost activat Planul Roșu de Intervenție.


  La fața locului au fost alocate 1 mașină de stingere, 1 echipaj de descarcerare, 9 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SAJ.


  Pentru preluarea pasagerilor din tren au fost suplimentate forțele cu 5 microbuze (2 din cadrul ISU Olt, 2 din cadrul ISU Teleorman și 1 din cadrul ISU Argeș).


  Trenul 9006 - REGIO, cu trei garnituri, a ajuns la fața locului pentru preluarea pasagerilor.


  În urmă evenimentului, 3 persoane au avut nevoie de acordarea primului ajutor calificat, dintre care două femei, cu atac de panică, care ulterior au refuzat transportul la spital și o femeie, conștientă și cooperantă, care acuza dureri la spate, fiind transportată la UPU Alexandria de către un echipaj SMURD.

 • Incendiu în județul Harghita

  În după-amiaza zilei de ieri, duminică, 9 iunie, pompierii din județul Harghita au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un operator economic cu profil îmbuteliere apă minerală.


  Au fost alertate echipajele operative din cadrul subunităților de intervenție Gheorgheni, Toplița, Corbu, Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc, cu 4 autospeciale de stingere, autoscara mecanică, containerul Multirisc și o ambulanță SMURD.


  În sprijin au fost solicitate și echipajele din cadrul ISU Neamț, Garda de Intervenție Poiana Teiului și ISU Mureș, Detașamentul Reghin, SVSU Borsec și Ditrău, precum și Serviciul Privat de Pompieri din cadrul societății.


  Incendiul s-a manifestat cu flacără deschisă și degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Ca urmare a degajărilor mari de fum, a fost transmis un mesaj de avertizare a populației prin sistemul RO-Alert.


  Din cauza fumului dens, intervenția de stingere pompierilor a fost îngreunată. După aproape două ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat fără a fi înregistrate victime.

 • Planul Roșu de Intevenție, activat în această dimineață în județul Sălaj!

  În această dimineață, pompierii militari din județul Sălaj au primit un apel, prin numărul de urgență 112, care anunța producerea unui accident rutier pe raza localității Eden, ieșire spre Zalău, DN 1 H, în care au fost implicate 2 autovehicule și 12 persoane.


  Pentru eficientizarea măsurilor de răspuns, la nivelul județului Sălaj, a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale.


  Ajunse la fața locului, echipajele operative au asistat medical toate persoanele implicate în accidentul rutier, ulterior, 7 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.


  Planul Roșu de Intevenție a fost dezactivat.