Misiunile salvatorilor din ultimele 24 de ore
În ultimele 24 de ore, pompierii militari au răspuns prompt celor 1.600 de solicitări primite din partea populației, ce au constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.
În intervalul menționat, activitatea echipajelor SMURD a inclus 1.346 de intervenții pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și descarcerarea victimelor accidentelor rutiere. În urma acestor acțiuni, mai bine de 1.350 de persoane au fost asistate medical.
Pe lângă aceste misiuni, pompierii au acționat pentru stingerea celor 40 de incendii izbucnite în diverse zone ale țării. Aceste intervenții au prevenit extinderea flăcărilor către clădirile învecinate și au redus semnificativ pagubele materiale ale bunurilor cetățenilor.
Totodată, ieri, colegii noștri au gestionat 214 misiuni destinate protecției comunităților, printre care se numără salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții, incidente din domeniul CBRN și alte situații de urgență care puteau pune în pericol viața și bunurile cetățenilor.
În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, în intervalul 22.05.2025, ora 07:00 - 23.05.2025, ora 07:00, s-au înregistrat efecte în 3 localități din 3 județe (Iași, Mureș și Suceava), unde colegii noștri au intervenit pentru evacuarea apei din 17 curți și 1 beci. De asemenea, pompierii au acționat pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la acoperișurile a 2 imobile, cât și pentru degajarea a 6 copaci prăbușiți pe carosabil, în urma cărora au fost avariate 3 autovehicule.
În ultimele 24 de ore, 12 persoane aflate în situații critice au fost salvate datorită eforturilor susținute de către pompierii militari pe timpul misiunilor desfășurate.
În ceea ce privește avertizarea populației, ieri, au fost transmise 28 de mesaje prin intermediul sistemului RO-ALERT, 14 semnalând prezența animalelor periculoase, în localități din județele Argeș, Bacău, Brașov, Covasna, Harghita, Prahova și Vrancea, iar alte 14 privind manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în județele Bacău, Botoșani, Brăila, Călărași, Constanța, Ialomița, Iași, Neamț, Suceava, Tulcea, Vrancea și Vaslui.
Nu uitați! Siguranța începe cu prevenția!
Pentru a afla mai multe informații utile despre cum să preveniți sau cum să reacționați în cazul producerii unei situații de urgență, accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați aplicația de mobil DSU, disponibilă, gratuit, din App Store și Google Play!