Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore!

Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore!La nivel național, pompierii au gestionat 1.429 situații de urgență, majoritatea dintre acestea fiind pentru acordarea măsurilor de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.


Astfel, 1.147 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (251 cazuri), urmată de județele Mureș (63 cazuri), Constanța (50 cazuri) și Sibiu (44 cazuri).


În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 46 de incendii, precum și în cazul altor 235 de intervenții în sprijinul comunităților.


Echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 11 cazuri, pentru extragerea victimelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor implicate în accidente rutiere. În ciuda eforturilor salvatorilor, 3 persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore (1 persoană în județul BR, 1 persoană în județul GL și 1 persoană în județul VN).


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:


O intervenție care a necesitat atenție sporită din partea salvatorilor a avut loc pe parcursul zilei de ieri, în județul Vrancea, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit în urma producerii unui accident rutier, pe DJ 204 E, pe raza localității Panciu. În urma evenimentului, în care au fost implicate un autoturism și o autoutilitară au rezultat 4 victime. Din nefericire, 1 persoană a decedat din cauza leziunilor suferite, iar celelalte victime au fost transportate la spital, după acordarea primului ajutor medical.


O altă intervenție care a necesitat efort susținut din partea pompierilor, a avut loc în județul Galați, unde colegii noștri au fost solicitați să intervină în urma unui accident rutier produs între 2 autoturisme, pe DN 25, pe raza localității Independența. Forțele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat 3 victime. În pofida tuturor eforturilor depuse de pompieri, 1 persoană a decedat, iar celelalte au fost transportate la spital, pentru investigații medicale suplimentare.


O misiune, soldată cu o victimă, a fost gestionată de pompierii bucureșteni, care au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs într-un apartament, al unui imobil cu 10 etaje, aflat în Sectorul 6. La sosirea echipajelor de stingere, flăcările se manifestau în interiorul unui apartament, cu degajări mari de fum. Pe timpul operațiunilor de intervenției a fost identificată o persoană decedată.


De asemenea, un alt incendiu care putea avea repercusiuni grave a avut loc în județul Galați, unde echipajele de stingere au intervenit pentru lichidarea flăcărilor care se manifestau într-o cameră, al unui apartament, în municipiul Galați. Concomitent cu operațiunile de stingere pompierii au efectuat manevre de resuscitare, pentru o persoană intoxicată cu fum. Din fericire, victima a răspuns manevrelor salvatoare, ulterior fiind transportată la spital, pentru îngrijiri suplimentare. Totodată, pe timpul intervenției au fost evacuate 10 persoane, fără probleme medicale.


În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

                                                                                                                           SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

05.01.2022